Sběr drobného chemického, velkoobjemového odpadu a elektrošrotu a úklidová akce v obci Měchenice Tisk Email
23.04.12

Vážení spoluobčané,

v sobotu dne 5.5.2012 od 8:30 do 10:30 budou na parkoviště před OÚ přistaveny kontejnery na drobný chemický odpad, velkoobjemový odpad a elektrošrot. 

Mezi velkoobjemový odpad patří: matrace, nábytek, koberce apod.

Mezi drobný chemický odpad patří: barvy a laky, oleje a brzdové kapaliny, kyseliny a louhy, akumulátory, monočlánky, zářivky, a výbojky, pneumatiky, léky, rozpouštědla a další chemikálie poškozující životní prostředí.

Elektrošrotem se rozumí: chladničky, mrazničky, obrazovky, počítače, atd.

Do žádné z výše uvedených kategorií rozhodně nepatří plasty, oblečení, stavební materál (cement, vápno, cihly, dlaždice apod.). Taktéž odpad vzniklý při provozování živnosti či jiné podnikatelské činnosti není odpadem, který bude likvidován v rámci svozového dne.

 

Děkuji za pochopení.

 

Zároveň mi dovolte Vás pozvat na úklidovou akci veřejného prostranství v obci, která proběhne taktéž dne 5.5. 2012 a to se srazem zúčastněných v 9:00 hod. u budovy OÚ. Ti, kteří se nebudou moci dostavit, či nemají rádi hromadné akce, mohou obci pomoci v jejím zkrášlení a zlepšení našeho společného životního prostředí tím, že ořežou větve, které přesahují z jejich zahrad na veřejné prostranství či posekají trávu (zametou chodník apod.) před svým plotem u příjezdové komunikace. Za Vaši pomoc předem děkujeme.