Diskuse
Vítejte v diskuzi,
Přihlášení      Nemáte účet? Vytvořte jej.    Zapomněli jste heslo?
pomoc postiženým povodněmi (1 zobrazeno) (1) Host
Jdi dolů Odeslat odpověď Oblíbené: 0
TÉMA: pomoc postiženým povodněmi
#34
hedas (Uživatel)
Fresh Boarder
Příspěvky: 6
graphgraph
Odhlášení uživatelé Klikněte sem pro zobrazení profilu uživatele
pomoc postiženým povodněmi vloženo před: 2 _FB_DATE_YEARS, 6 měsíci Karma: 4  
Vážení občané,

ráda bych Vás seznámila s naší cestou do Hejnic, obce těžce zasaženou povodněmi. Díky Vaší pomoci finanční – vybrali jsme 12 500 Kč – a materiální - oblečení, chemie, lůžkoviny, nádobí, sklo, zdravotnický materiál a stavební materiál – jsme mohli do postižené oblasti jet dokonce dvakrát. Minulý týden ve středu a v úterý a středu tento týden. Místní lidé přijímali Vaši pomoc se slzami v očích a se slovy díků. Pomoc v obci by se neobešla bez neobyčejného nasazení místních dobrovolných hasičů, policistů, vojáků a dobrovolníků, lidé si tam pomáhají i navzájem. Akce jsou velmi dobře organizované, každý hasič má na starosti část domů a pravidelně doplňuje vodu a jídlo, zajišťuje pracovní pomůcky, čerpadla, bagry a těžkou techniku, vojáky i dostatek dobrovolníků.
Pro dobrovolníky a vojáky se vaří v místní školní jídelně, je zajištěn i nocleh.

Při obou našich cestách do Hejnic jsme vyklízeli bahno ze sklepů – až 30 cm vysoké, oklepávali jsme omítky místy až do 2 metrů výšky, vyklízeli naplavený materiál z místností, vytrhávali podlahy a vyváželi strusku nasátou vodou a bahnem, betonovali nové podlahy. Většina domů je z poloviny 19 století , takže kamenné zdi budou vysychat měsíce. Lidé jsou unaveni psychicky i fyzicky a jsou vděčni za jakoukoliv pomoc. Ještě tuto sobotu jim odvezeme nákladní auto věcí z Vaší sbírky a další stavební materiál.

Moc děkuji především Martinovi Urbanovi, který mi pomáhal akce plánovat a na místě udělal spoustu tvrdé práce. Stejně tak děkuji Jánu Gazdovi, Prokopu Běhavému a Davidu Teskovi, kteří také s námi jeli na jeden den pomoci.
Nesmím zapomenout ani na paní Kotalovou a paní Šimonovou, které schraňovali Vámi přinesený materiál i peníze.

Bohužel lidé, kteří by měli z pozice své funkce být nám příkladem – starosta Holub a místostarosta Maršálek – nepřispěli ani korunou. Pouze z obecních, tedy opět z našich peněz, věnovali 6 000 Kč. Podle hesla – z obecního krev neteče.
Pánové, občané Měchenic Vás zcela zastínili.

Ještě jednou mnohokrát díky všem

Hedvika Fischelová
V Měchenicích dne 18. 8. 2010
 
Zpráva moderátorovi   Logged Logged  
 
Poslední editace: 29/08/2010 10:40 Od koho hedas.
  Administrátor zablokoval přístup pro neregistrované.
Jdi nahoru Odeslat odpověď
Poháněno: FireBoardstáhnout poslední příspěvky do počítače