Odpověď "Měchenická výzva" Tisk Email
23.06.10

V Měchenicích, 23.6.2010

Vážení spoluobčané,

o minulém víkendu se po naší obci rozšířila „Měchenická výzva“ pana Přibila. Text této výzvy obsahuje nepravdy a lži. Proti takové manipulaci s veřejností se musím nekompromisně ohradit. Všichni občané obdrží proto do schránek dopis s vysvětlením lží a nepravd uvedených ve „výzvě“.

Spolu s dalšími zastupiteli obce se ptám. Co je cílem těchto kampaní? Již na počátku letošního roku na mě podal pan MUDr. Gavlas trestní udání, které se ukázalo jako zcela nepodložené. Do celé věci zmanipuloval i další občany, z nichž někteří, jak se mi svěřili, již toho litují. I když jsem pana MUDr. Gavlase žádal, aby se mně a ostatním zastupitelům veřejně omluvil, neučinil tak. Nyní přišel s novou pomluvou pan RNDr. Přibil, CSc.

Jak všichni jistě víte, již před koncem roku 2009 jsem oznámil, že nebudu dále kandidovat do zastupitelstva obce. Cílem tohoto prohlášení bylo, aby řízení obce mohli bez problému převzít noví zastupitelé (běžící projekty, dotace, připravit se na další období,....). Vím, že v obci vznikají různé kandidátky, ale z rozhovorů s lidmi také vím, že nikdo nechce vykonávat funkci starosty, protože se obávají, že budou muset neustále čelit pomluvám a lžím. A tak dodnes není nikdo, kdo by nás nahradil a převzal běžící projekty (hodnotapřes 3 000 000,-Kč).

Blíží se volby, já a řada zastupitelů si myslíme, že jde o předvolební boj s cílem odradit jiné kandidáty. Zavádí se k nám snad metody známé z „velké" politiky?

Protože jsem měchenický rodák a chci, aby se Měchenice i dále rozvíjely a lidé se nemuseli bát udavačů a pomlouvačů, ukládám si poslední úkol. Před mým odchodem takové lidi jako je pan RNDr. Rudolf Přibil, CSc veřejně zdiskreditovat, aby nemohli škodit ani v budoucnu. Vím, že jako starosta obce musím udržovat soudržnost a pospolitost v obci a ochraňovat jednotlivce, jsou ale situace, které vyžadují extrémní řešení. Tato situace nyní nastala.

Vyžadujme, aby se volby v Měchenicích staly soubojem nápadů co zlepšit a ne napadáním soupeřů. Současně bych chtěl apelovat na kandidáty do obecního zastupitelstva, aby se neobávali. Já osobně i další odstupující zastupitelé se budeme snažit jim pomoci i proti takovým lidem jako je pan Přibil.

 

                                                       Ing. Petr Holub

                                                        starosta obce

Aktualizováno ( 24.06.10 )